Аналіз можливостей apache kafka в рамках забезпечення стримінгу big data - Дашкевич, О.; Шубін, І. (ХНУРЕ, 2018)
Оскільки Інтернет речей займає більше опору в різних галузях промисловості, труднощі з обробкою всіх трьох «V» Big Data будуть зростати. Все більше і більше програм і організацій створюють файли та документи, а не лише цінності та цифри. Потокове передавання може здійснювати більшу частину обробки в режимі реального часу. Це призвело до третього (на момент написання: поточної) хвилі Big Data: переходу до повного обхвату потокового (іноді називається каппа-архітектура, як еволюція лямбда-архітектури) As the Internet of Things takes more of a foothold in various industries, the difficulties in handling all three «V’s» of Big Data will increase. More and more applications and organizations are generating files and documents rather than just values and numbers. Streaming could do most of our processing in real-time. This led to the third (at the time of writing: current) wave of big data: the move to a full embrace of streaming (sometimes referred to as the kappa architecture, as an evolution of lambda architecture).
Analysis of the Apache Kafka capabilities as part of providing Big Data Streaming
Keywords: брокер; реплікація; ZooKeeper