Оцінка недетермінованих характеристик плаваючої схеми кодування методу криптокомпресійного представлення зображень в диференційованому базисі - Бараннік, Волод. Віктор.; Сідченко, С. О.; Бараннік, Д. В.; Бараннік, Валер. Волод. (Безпека інформації, 2020)
Проведено оцінку недетермінованих характеристик плаваючої схеми кодування для методу криптокомпресійного представлення зображень в диференційованому базисі. А саме: оцінка кількості елементів зображення, які формують кодові конструкції; оцінка довжини сформованих кодових конструкцій. Доведено, що кодові конструкції формуються на змінної (заздалегідь невизначеної) кількості елементів вихідного зображення. У формуванні коду інформаційної складової криптокомпресійного представлення зображень в диференційованому базисі при довжині кодового слова в 64 біта може брати участь від 8 до 64 і більше елементів вихідного зображення. Кодові конструкції формуються змінної (заздалегідь невизначеної) довжини, яка знаходиться в діапазоні від 57 до 64 біт при довжині кодового слова в 64 біта. Без наявності відкритої системи підстав неможливо апріорно передбачити довжину будь-якого коду інформаційної складової криптокомпресійного представлення зображень. Тим більше, не можна розбити всю інформаційну складову на окремі блоки, що відповідають окремим кодовим конструкціям. Кількість елементів, що формують коди інформаційної складової криптокомпресійного представлення зображень, і довжини самих інформаційних складових залежать тільки від вихідних значень елементів зображення. Вони є різними, як для різних зображень, так і для різних колірних площин в межах одного зображення.
Keywords: конфіденційність; диференційований базис; криптокомпресійне представлення зображення; шифрування; захист інформації; плаваюча схема; компресія зображення; кодування