Методи та засоби дослідження магнітоакустичної дії на модельовані ділянки біологічного середовища - Бондаренко, І. С. (My University, 2023)
Дисертаційну роботу присвячено вивченню акустомагнітного впливу (АМВ) на біологічне середовище з метою його застосування в медицині. За допомогою модельних зразків біологічного середовища досліджено можливість використання АМВ для дистанційного визначення в ній концентрації магнітних наночастинок (МНЧ), збурення лікувального електричного струму та визначення акустичного опору її локальних ділянок. Показано, що за допомогою АМВ можна більш точно встановити концентрацію МНЧ, безпечно збурювати лікувальний електричний струм у заздалегідь заданих локальних ділянках середовища та вперше визначати in vivo кількісне значення акустичного опору внутрішніх ділянок середовища.
Keywords: модельне біологічне середовище; акустомагнітний вплив; магнітна наночастинка; локальне збурення електричного струму; дистанційне визначення акустичного опору; ультрамікроелектрод; хемілюмінесценція; in vivo; застосування п’єзоелектричні ультразвуку; кристалічна наночастинка; біомеханіка; хвилі в рідинах