Організація місцевого самоврядування чехії в світлі положень європейської хартії місцевого самоврядування - Чиркін, А. С. (Право, 2015)
У статті проаналізовано організацію місцевого самоврядування в Чехії відповідно до положень Європейської хартії місцевого самоврядування 1985 р. Досліджено, які саме положення були ратифіковані Чехією і як вони імплементовані в національне законодавство. Висвітлено поточний стан організації місцевої влади в Чехії, крім того, зазначено про прогресивні кроки в аспекті вдосконалення місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів. // The article analyzes the organization of local self-government in the Czech Republic in accordance with the provisions of the European Charter of Local Self-Government in 1985. Investigates which regulations were ratified by the Czech Republic and how they are implemented in national legislation. The current state of the organization of local authorities in the Czech Republic is highlighted, in addition, the progressive steps in the aspect of improvement of local self-government in accordance with European standards are indicated.
Keywords: місцеве самоврядування; Чехія; Європейська хартія місцевого самоврядування; децентралізація; субсидіарність; local self-government; Czech Republic; European Charter of Local Self-Government; decentralization; subsidiarity