Розпізнавання емоцій з фотографії за допомогою нейронної мережі - Олійник, Д. А. (My University, 2022)
Мета роботи – розробка програмного модулю розпізнавання емоцій по фотографіям. Методи дослідження – методи розпізнавання облич та емоцій. В результаті проведених досліджень вирішено задачу вибору найбільш ефективного методу розпізнавання емоцій на фотографії шляхом їх вивчення та порівняння між собою. На основі результатів виконаних досліджень розроблено програмний додаток для розпізнавання емоцій по фотографії з допомогою обраного методу. В якості обраної мови програмування обрано Python через ряд переваг даної мови для поставленої задачі над іншими мовами програмування. Пропонована розробка є корисною для вирішення задачі розпізнавання емоцій на фото, що може бути використано в багатьох сферах як повсякденного життя, так і професійної діяльності.
Keywords: виявлення облич; комп’ютерне бачення; конволюційна нейронна мережа; розпізнавання зображень; система розпізнавання облич