Дослідження впливу колірної гами навчальної літератури на сприйняття дитиною шкільного матеріалу - Шипова, М. К. (My University, 2020)
Шкільна система освіти дітей останнім часом часто змінюється. Навчальна література перевидається щороку, змінюється матеріал, план навчання і оформлення книжкових видань. В оформленні дитячої навчальної літератури дуже багато грає роль щодо різних вікових груп: верстка та оформлення тексту, розмір шрифту і використовувана гарнітура, всілякі схеми, допоміжні малюнки, а також кольорова гама, в якій виконанню той чи інший підручник. Дана тема представляє особливу актуальність, так як настрій учнів відіграє велику роль в освітньому процесі. Емоційний стан школярів, бажання йти в школу з хорошим настроєм – запорука емоційної стабільності. Мета даної роботи полягає в підвищенні якості оформлення навчальної літератури школярів.
Keywords: кольорова гама; експериментальне дослідження; верстка; кольорове середовище; довжина хвилі