Методи визначення емоційного стану спікера - Уваров, Г. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів визначення емоційного стану спікера, що може бути застосоване під час онлайн-зустрічей із психологом, при здачі екзаменів онлайн, при проходженні співбесід тощо. У ході виконання кваліфікаційної роботи запропонована система визначення емоційного стану спікера, яка є інноваційним програмно-апаратним комплексом, аналізує аудіо- та відеодані для ідентифікації емоційних реакцій учасників онлайн-зустрічей, іспитів або співбесід. Система використовує алгоритми машинного навчання, розпізнавання мови та голосу для визначення емоційного стану в реальному часі. Розглянуті під час проведення порівняльного аналізу роботи дають точність визначення емоційного стану (злість, щастя, нейтраль, сум) до 82,7% на основі трьох різних модальностей – відео, такст та аудіо. Запропонована в роботі система забезпечує точність детектування емоції до 82,9%, спираючись на аудіодані, відеодані та текст, завдяки використанню методів машинного навчання, а саме нейромережевого аналізатора Bi-LSTM.
Methods for Assessing Speaker's Emotional State
Keywords: нейронна мережа; розпізнавання емоцій