Упаковка векторных текстур в задачах синтеза изображений для систем визуализации - Гусятин, В. М.; Чаговец, Я. В.; Кожушко, Д. Г. (My University, 2005)
Розглядається упаковка векторних текстур. Застосування векторних текстур дозволяє суттєво скоротити об’єми пам’яті при збереженні їх із високою роздільною здатністю. Вхідні дані для векторної форми надання перетворюються до деревоподібної структури. Розглянуто алгоритми упаковки як аналітично наданих, так і довільних векторних фігур. Структури, що їх отримано, дозволяють наносити текстуру без попередньої розпаковки до растрової форми надання, що прискорює її відображення. Основною особливістю такої упаковки текстури є можливість усунення аліайзинга в процесі нанесення її на поверхню об’єкта. Нанесення текстури добре реалізується при використанні методу зворотного трасування в системах візуалізації 3D-сцен.
Keywords: спецпроцессор; синтез изображений