Розроблення компонентів системи комплектації для виробничого технологічного процесу - Закладний, В. І. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – система автоматизованої комплектації виробничого технологічного процесу. Предмет дослідження – процес комплектації замовлень для виробничого технологічного процесу. Мета роботи – підвищення ефективності системи комплектації виробничого технологічного процесу за рахунок розробки засобу оптимізації маршрутів комплектувальників. Методи дослідження – теорія систем, системний аналіз, теорія корисності, теорія прийняття рішень, теорія графів, методи сучасних інформаційних технологій. Розроблено програмний засіб для системи комплектації виробничого технологічного процесу, що надає можливість підвищити ефективність складського обліку за рахунок автоматизованого формування маршрутів комплектації. Для розв’язання задачі використано алгоритм комбінаторної оптимізації. Використання розробки дозволяє знижувати витрати часу та енергетичних ресурсів для комплектації виробничих технологічних процесів. Галузь застосування – технології проєктування виробничих технологічних процесів та управління ними. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у тезах конференції.
Keywords: процес комплектації замовлень; виробничий технологічний процес; оптимізація маршрутів комплектувальників; ефективність складського обліку