Розробка технологічного процесу підготовки та випуску книжкового видання для сліпих - Біляєва, А. С. (My University, 2023)
Мета кваліфікаційної роботи – створення друкованого видання шрифтом Брайля для дітей з вадами зору, яке допоможе їм набути навички читання. Об’єкт дослідження – це процес розробки книги. Макетування та технологічний процес і додрукарська підготовка збірника казок.В кваліфікаційній роботі описані мета та завдання щодо створення дизайну збірника казок шрифтом Брайля , обґрунтовано вибір програмних та технічних засобів, спроектовано інформаційну структуру, розроблено дизайн, застосовано сучасні програмні та технічні засоби, створено примірник. Актуальність кваліфікаційної роботи зумовлена тим, що сфера розробки видань для людей з вадами зору не дуже розвинена, тому на ринку обмежений вибір продукції для сліпих. Дане видання буде актуально для дітей з вадами зору дошкільного віку та їх батьків. Результатом виконання кваліфікаційної роботи є розроблений дизайн примірника дитячої книги, написаної шрифтом Брайля.
Keywords: шрифт Брайля; створення друкованого видання; розробка книги