Розвиток бізнес-середовища в Україні: окремі аспекти правового забезпечення - Білоусов, Є. М.; Бойчук, Р. П.; Борисов, І. В.; Вапнярчук, Н. М.; Ярошенко, О. М.; Внукова, Н. М.; Дмитрик, О. О.; Токарєва, К. О.; Курашова, І. М.; Савчук, О. О.; Семенова, М. В.; Шовкопляс, Г. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2019)
Монографію присвячено дослідженню питань розвитку бізнес-середовища в Україні, у тому числі, базових та галузевих основ правового регулювання бізнес-середовища, напрямків удосконалення останнього в сучасних умовах а також дискусійним аспектам забезпечення інституційного розвитку сфери підприємництва, принципам регулювання небанківського ринку фінансових послуг, надання державних та місцевих гарантій та ін. Наукове видання розраховано на науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів, спеціалістів у сфері правового регулювання господарської діяльності в Україні, а також усіх тих, хто цікавиться правовими основами розвитку бізнес-середовища в Україні. // The monograph is devoted to the study of issues of development of business environment in Ukraine, including the basic and sectoral bases of legal regulation of business environment, directions of improvement of the latter in modern conditions, as well as discussion aspects of ensuring the institutional development and local guarantees, etc. The scientific publication is designed for scientists, teachers, doctoral students, graduate students, students of legal higher education institutions, specialists in the field of legal regulation of economic activity in Ukraine, as well as all those interested in the legal bases of development of business environment in Ukraine.
Keywords: бізнес-середовище; правове забезпечення; підприємницька діяльність; господарська діяльність; інвестування; ринок фінансових послуг; інноваційна інфраструктура; business environment; legal support; entrepreneurship; economic activity; investment; financial services market; innovative infrastructure