Сенсор для вимірювання показника заломлення рідини - Куликов, Д. В. (My University, 2025)
Мета роботи – ознайомлення конструкцією та принципом роботи сенсора повного внутрішнього відбиття, моделювання його роботи при вимірюванні концентрації етилового спирту у розчині. Метод дослідження – аналітичний та чисельний. У першій частині розглянуто особливості оптичних волокон і волоконно оптичних сенсорів на їхній основі У другій частині проведено аналіз сучасного розвитку волоконно оптичних сенсорів, їхню класифікацію і принцип роботи. В третій частині проведено математичне моделювання волоконно оптичного датчика з порушенням повного внутрішнього відбиття для вимірювання показника заломлення рідин Визначено оптимальні параметри сенсора.
Keywords: волоконно-оптичний сенсор; зовнішнє середовище; керований світловод; повне внутрішнє відбиття; показник заломлення