Автоматизація вимірювання фотоелектричних параметрів плівкових сонячних модулів - Тітаренко, О. О. (My University, 2019)
Об’єкт роботи – фізичні принципи вимірювання вольт-амперних характеристик фотоперетворювачів. Мета роботи – автоматизація вимірювання ВАХ фотоперетворювачів, що містять нанорозмірні активні середовища. В магістерській роботі було проведено: – на першому етапі роботи в результаті проведених досліджень показана можливість врахування впливу квантових розмірних ефектів на процеси фотопоглинання в фотоприймачах і сонячних елементах під час автоматичного вимірюванім ВАХ таких елементів. Створена структурна схема вимірювального комплексу; – виявлені, які впливають на точність вимірювання ВАХ фотоперетворювачів в імпульсному режимі роботи, вказано шляхи подолання похибок вимірювання; – проведені чисельні розрахунки фізичних та фотоелектричних характеристик фотоперетворювачів з квантово-розмірними середовищами. Вдосконалена методика настройки імітатора сонячного випромінювання.
Keywords: фотоприймач; наноструктура; квантова точка; тандемний гетероперехід; освітлення