Дослідження методів кластерізації ресурсів інформаційних мереж - Баткова, Т. В. (My University, 2019)
Об'єктом дослідження є методи персоналізації Інтернет-пошуку, засновані на вивченні й класифікації інтернет-користувачів та інтернет-ресурсів за допомогою кластерного аналізу. Метою є застосування методів класичного кластерного аналізу для класифікації інтернет-користувачів та інтернет-ресурсів, для персоналізації інформаційного пошуку в Інтернеті Методи розробки базуються на методах математичного моделювання. Як результат обчислювального експерименту, проведений вибір алгоритму кластеризації, що забезпечує показники кластерної структури.
Keywords: кластерний аналіз; інформаційний пошук; аналіз даних; семантичний аналіз