Конструкція та моделювання акустоелектричного перетворювача енергії - Разумов-Фризюк, Є. А.; Демська, Н. П.; Бродецький, А. Ю. (Державне підприємство Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування, 2018)
Запропонована конструкція відноситься до електричних генераторів та може бути використана для перетворення акустичної енергії різного походження (шум літаків, автомобільного, залізничного транспорту, антропогенних шумів) в електричну та для боротьби з шумовим забрудненням. Пристрій здійснює перетворення акустичних енергії в електричну за допомогою п’єзоелементів у вигляді резонаторів Гельмгольцу, їх циклічна деформація відбувається за рахунок акустичних хвиль, що потрапляють у отвір резонатору.
Keywords: альтернативні джерела енергії; генератор Гельмгольца; акустоелектричний перетворювач; п’єзоелектрики