Повторювач напруги на операційному підсилювачі - Сліпченко, М. І.; Федотов, П. Д.; Федотов, Д. О.; Крук, О. Я. (ХНУРЕ, 2012)
Повторювач напруги на операційному підсилювачі, у якого внутрішня структура включає опір RД диференційному сигналу між інвертуючим та неінвертуючим входами, які через відповідні опори Rc-, Rc+ синфазному сигналу зв'язані з шиною нульового потенціалу, яка через функціональне джерело UД•КОП та вихідний опір RВИХ зв'язана з виходом операційного підсилювача. Джерело вхідної напруги UВХ з власним внутрішнім опором RГ підключене до неінвертуючого входу. Додатково введено резистор R'Г, який включено між виходом та інвертуючим входом операційного підсилювача. Введений резистор R'Г має опір, чисельно рівний внутрішньому опору RГ джерела вхідної напруги.
Keywords: повторювач напруги; операційний підсилювач