Особливості використання теорії мереж масового обслуговування для моделювання розподілених інформаційних систем - Морковін, Є. О. (My University, 2019)
Процеси функціонування реальних РІС неможливо описати детально через істотну складності таких систем. Модель системи повинна бути з одного боку простою, а з іншого - враховувати численні особливості, властиві реальним системам. За своєю природою РІС відносяться до розряду складних технічних систем з дискретним характером функціонування і випадковим характером протікання процесів формування, обробки і передачі даних
Keywords: системи масового обслуговування; розводілені системи