Пристрій для підвищення рівномірності нагрівання в мікрохвильовій печі - Зайченко, О. Б.; Мірошник, М. А.; Цехмістро, Р. І. (ХНУРЕ, 2018)
Пристрій для підвищення рівномірності нагрівання мікрохвильової печі складається з мікрохвильового генератора НВЧ, вихід якого з'єднується через хвилевід зі входом ватметра прохідної потужності, вихід якого з'єднаний з резонаторною камерою мікрохвильової печі, що з'єднана з виходом обертача піддона, причому додатково введені пристрій позиціонування піддона в трьох точках, розташованих під кутом 120 градусів від осі обертання, вихід якого з'єднується зі входом пристрою порівняння, вихід якого з'єднується зі входом пристрою вибирання напрямку обертання піддона, вихід якого з'єднується зі входом обертача піддона, вихід якого з'єднується з резонаторною камерою мікрохвильової печі, а також пристрій зберігання попереднього виміряного значення прохідної потужності виходом приєднаний до пристрою порівняння, а входом - до ватметра прохідної потужності.
Keywords: мікрохвильова піч; генератор НВЧ; нагрівання