Дослідження підходів навчання з підкріпленням нейронних мереж у контрольованих імітаційних середовищах - Ананьєв, М. А. (My University, 2024)
Об'єктом дослідження є процес навчання з підкріпленням нейронних мереж у контрольованих імітаційних середовищах, зокрема в середовищі Unity. Предметом дослідження є методики машинного навчання з підкріпленням, використання технології Self-Play для навчання у віртуальному середовищі. Метою дослідження є розробка та дослідження ефективності підходів проектування імітаційних сцен у Unity для тренування і порівняння нейронних мереж за допомогою Self-Play у контексті навчання з підкріпленням. Методи дослідження – методи імітаційного моделювання, експерементальний підхід, методи статистичного аналізу У роботі проведено аналіз сучасних підходів до навчання нейронних мереж у імітаційних середовищах, зокрема використання режиму Self-Play для автоматизації навчання. Також були розглянуті основні проблеми та виклики, пов'язані з навчанням з підкріпленням, та запропоновані шляхи їх вирішення. Галузь застосування – ігрова індустрія, прикладні області з необхідністю автономного прийняття рішень, вдосконалення автономних транспортних систем.
Keywords: імітаційне середовище; процес навчання; середовище Unity