Математична модель набуття та втрати рівня підготовки органів військового управління Збройних Сил України - Ткачук, С. С.; Рубан, І. В.; Колмиков, М. М.; Судніков, Є. О. (My University, 2013)
Оцінювання органу управління військ (сил) ЗС України не можливо здійснити без процедури формування оцінки ступеня відповідності елементів перевірки нормативним вимогам з метою прийняття рішення про бойові здібності підлеглих органів управління. Одержання високих результатів бойової виучки можливе тільки в тому випадку, якщо особовий склад органів управління володіє знаннями, уміннями, навичками і відповідним настрієм, необхідними для того, щоб їх зусилля були ефективні і результативні. Тому для дослідження стану бойової виучки доцільно використовувати імітаційне моделювання на основі аналітичних виразів, які враховують найбільшу кількість чинників впливу на результат підготовки особового складу органів управління. Представлена у роботі математична модель набуття та втрати рівня підготовки дозволить значно підвищити рівень бойової виучки органів управління.
Keywords: бойова виучка; органи управління; рівень підготовки