Кобрін, І. С.2025-05-122025-05-122025Кобрін І. С. Трансформація споживчих показників якості мазуту в технічні характеристики за методологією House of Quality / І. С. Кобрін // Радіоелектроніка та молодь у XXI столітті : матеріали 29-го Міжнар. молодіж. форуму, 16–19 квітня 2025 р. – Харків : ХНУРЕ, 2025. – Т. 4. – С. 201–203.https://openarchive.nure.ua/handle/document/31148This article discusses the transformation of consumer quality indicators of fuel oil into technical characteristics using the House of Quality (HoQ) methodology. It emphasizes the importance of considering consumer needs in fuel oil production to ensure efficiency, competitiveness, and environmental safety. QFD is used to systematically translate customer requirements into technical specifications. The document includes an analysis of the key technical characteristics of marine fuel oil and their correlation with consumer preferences, following ISO 16355-1:2021 standards.ukякість мазутуметодологія House of QualityТрансформація споживчих показників якості мазуту в технічні характеристики за методологією House of QualityThesis