Загальний аналіз напрямків використання нейронних мереж в інфокомунікаціях - Дубограй, Д. Д. (My University, 2025)
Досліджено сучасні підходи щодо застосування нейронних мереж, у сфері інфокомунікацій. Проведено аналіз технологічних принципів реалізації та архітектурних різновидів штучних нейронних мереж, при цьому приділена увага питанням машинного навчання, типам нейромереж (CNN, RNN, GAN, трансформерам) та їх особливостям функціонування. Розроблено додаток підтримки користувачів провайдером Internet з використанням ChatGPT у вигляді Telegram-боту, який виконує функції цифрового помічника для користувачів інфокомунікаційних послуг.
Keywords: генеративно змагальна мережа; рекурентна нейронна мережа; згорткова нейронна мережа; telegram-бот