Накопичувальна пенсійна система: актуальні питання - Юровська, В. В. (Право, 2021)
У статті висвітлюються питання рівнів, які існують в пенсійній системі України. Розкривається суть функціонування солідарної пенсійної системи. Зазначені проблеми, які існують наразі щодо пенсійного забезпечення громадян. Охарактеризована система добровільного недержавного пенсійного забезпечення, вказано, що вона базується на недержавних пенсійних фондах. Зроблено висновок, що обов’язкові пенсійні системи, як державні солідарні, так і повністю або частково накопичувальні, є лише інструментами, що визначають спосіб розподілу майбутнього споживання між економічно активними та неактивними членами суспільства. Виділено ряд передумов, які необхідні для ефективного впровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи. // The article highlights issues of levels that exist in the pension system of Ukraine. The essence of the functioning of the solidarity pension system is revealed. The issues that exist are currently on pension provision of citizens. The system of voluntary non-state pension provision is characterized that it is based on non-state pension funds. It is concluded that compulsory pension systems, both state solidarity and in full or partly storage, are only tools that determine the method of distributing future consumption between cost-effective and inactive members of society. A number of preconditions needed to effectively implement a mandatory accumulation pension system are highlighted.
Keywords: пенсійна система; солідарна; накопичувальна; пенсійні виплати; пенсійне забезпечення; пенсійне страхування; pension system; solidarity; accumulation; pension payments; pension provision; pension insurance