Розробка пристрою для підвищення рівномірності нагрівання в мікрохвильовій печі - Шульга, О. В. (My University, 2023)
Актуальність роботи полягає в дослідженні засобів підвищення рівномірності нагрівання нагрівання мікрохвильової печі за допомогою вимірювання прохідної потужності. Метою роботи є створення засобу та алгоритму обробки сигналів датчиків в ватметрі, який вбудовано в мікрохвильову піч. В результаті отримані аналітичні вирази для прохідної потужності через середнє геометричне значення сигналів двох датчиків. Доведено, що середньогеометричне сигналів датчиків пропорційне прохідній потужності. Оцінена невизначеність вимірювань прохідної потужності.
Keywords: мікрохвильова піч; резонатор НВЧ; прохідна потужність; середнє геометричне; невизначеність вимірювань