Моделювання системи контролю температури друкованих плат - Гребньов, Д. Ю. (My University, 2019)
Метою атестаційної роботи магістра є моделювання безконтактного вимірювання температури. Об'єкт досліджень – температурні поля які виникають на поверхні друкованих плат. Предмет дослідження – методи вимірювання температури, види пірометрів та пристрої для вимірювання температури. Методи дослідження – машинний експеримент. В першій частині роботи виконаний аналіз вихідних даних, проведений огляд аналогічних пристроїв, конструкцій. Розглянуто різновидності пірометрів. Також, наведено результат аналізу технічного завдання. Представлений новий спосіб вимірювання температури поверхні ДП за випроміненням та неінформативних параметрів, які зумовлюють методичну похибку вимірювання в реальних умовах роботи об’єкта. Спосіб дозволяє виключити вплив неінформативних параметрів завдяки реалізації ряду тестових вимірювань, функціонально пов’язаних з вимірюваною величиною, та опрацювання результатів вимірювань за заданим алгоритмом. Дзех В. Д. Розробка методу оптимального управління сонячної електростанції по вихідній потужності : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 151 Автоматизацiя та комп'ютерно-iнтегрованi технологiї / В. Д. Дзех ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2019. – 72 с. сонячні електростанції системи керування методи управління arduino макет Об’єкт дослідження – система керування сонячним трекером. Предмет дослідження – сонячна електростанція. Мета магістерської роботи – підвищення вихідної потужності сонячної електростанції. Методи дослідження та апаратура: для розв’язання задачі розробки оптимального методу керування сонячною електростанцією використовується система керування; планування експериментів; алгоритм керування реалізован мовою програмування С/C++; плата керування Arduino UNO, среда програмування Arduino IDE. Результати: науковий – проведена розробка методу та системи управління сонячною електростанцією. На базі запропонованого метода управління розроблена автоматизована система керування електростанцією. Для оцінки запропонованого методу проведені експериментальні дослідження які підтверджують достовірність та адекватність прийнятих рішень. Області застосування – сонячна енергетика, промисловість, побут.
Keywords: Температура; пірометри; модуль вимірювання температури; мікроконтролер; одношарові друкована плата; електрорадіоелементи