Щодо професійної підготовки працівників водного транспорту - Орлова, Н. Г. (Право, 2016)
Стаття присвячена дослідженню окремих особливостей правового регулювання професійної підготовки працівників водного транспорту. Проаналізовано міжнародне та національне законодавство з питань підготовки працівників морського та річкового транспорту в аспекті удосконалення правового регулювання. Висловлено думку, що учнівський договір не слід застосовувати як засіб підвищення кваліфікації працівників водного транспорту. Сформульовано тезу про доцільність застосування комбінованого («кооперованого» або «альтернативного») навчання у сфері водного транспорту. // The article is devoted to the study of certain peculiarities of legal regulation of professional training of water transport workers. International and national legislation on preparation of marine and river transport workers in the aspect of improvement of legal regulation is analyzed. The opinion that the student agreement should not be used as a means of improving the qualifications of water transport. The thesis is formulated on the expediency of application of the combined ("co-applied" or "alternative") training in the field of water transport.
Keywords: водний транспорт; професійна підготовка; підвищення кваліфікації; комбіноване навчання; учнівський договір; water transport; professional training; advanced training; combined training; student contract