Формування ефективної моделі корпоративного управління в інноваційному суспільстві - Черкасов, О. В. (Право, 2018)
У статті проаналізовано сутність та значення поняття моделі корпоративного управління, а також сучасні особливості й закономірності формування та обрання моделей корпоративного управління суб’єктами інноваційної діяльності. Розглянуто специфіку формування корпоративного управління, що втілюється в обранні певних організаційно-правових форм, а також визначення структури органів управління товариством. Зроблено висновок щодо критеріїв, які застосовуються при визначенні моделі корпоративного управління в товаристві. // The article analyzes the essence and significance of the concept of corporate governance model, as well as modern features and patterns of formation and selection of corporate governance models of innovation entities. The specifics of the formation of corporate governance, which is embodied in the choice of certain organizational and legal forms, as well as determining the structure of the governing bodies of the company. The conclusion is made on the criteria used in determining the model of corporate governance in the company.
Keywords: корпоративне управління; модель корпоративного управління; інноваційна діяльність; органи управління товариством; суб’єкти інноваційної діяльності; corporate governance; corporate governance model; innovation activity; company management bodies; subjects of innovation activity