Історія створення електронних словників - Воловий, А. О. (ХНУРЕ, 2021)
Метою роботи є простежити динаміку розвитку електронних словників в Україні та за кордоном. Електронні словники вважаються відносно новим явищем на ринку лексикографічної продукції. Наведено етапи розвитку автономних та онлайн-словників, які набули популярності серед широкого кола користувачів завдяки розширеним можливостям пошуку, швидкості, простоті та зручності використання, доступності та компактності. Дослідження в галузі вітчизняної комп’ютерної лексикографії є перспективним напрямком для подальших наукових розвідок.
Keywords: електронний словник; комп’ютерна лексикографія; цифрова лексикографічна система