Взаємозв’язок між соціальною стабільністю та національною ідентичністю населення України - Калугіна, В. М. (ХНУРЕ, 2023)
У цих тезах доповіді розглядається взаємозв’язок між національною ідентичністю та соціальною стабільністю на прикладі України. Зазначається, що ідентичність нації є ключовим елементом її цивілізаційного бренду та визначає основні принципи внутрішньої та зовнішньої політики країни. Виділяється роль соціальної стабільності як фактору для довгострокового розвитку та благополуччя країни. Аналізуються сучасні виклики, що ставлять перед Україною завдання збереження та розвитку ідентичності нації задля підтримання соціальної стабільності в країні.
Keywords: національна ідентичність; соціальна стабільність; культурний розвиток