Перспективні технології та засоби спостереження, навігації та радіомоніторингу в інтегрованих інформаційних системах управління динамічними об'єктами - Леховицький, Д. І.; Шифрін, Я. С. (My University, 2012)
На основі специфікацій GSM EDGE розроблена архітектура універсальної мережі UMTS для надання інтегрованих інформаційних послуг зв’язку, навігації та спостереження в мережах мобільного зв'язку наступного покоління. Шляхом використання нейронних технологій розроблені алгоритми адаптивного керування потоками інформації і сферою послуг у системах управління множинним доступом, використання нейронних мереж для вирішення задач маршрутизації, використання нейронних мереж для розподілу каналів у стільникових радіомережах. Розроблена нова прикладна технологія вибору проектних рішень на основі теорії багатокритеріальної оптимізації, яка дозволяє врахувати на строго формалізованому рівні сукупність антагоністичних показників якості інтегрованих мереж радіозв'язку. Розроблено програмний комплекс для автоматизованого проектування при виборі проектних рішень, оптимальних по сукупності показників якості. На основі комп'ютерної технології обробки інформаційних потоків розроблен апаратно-програмний комплекс архівації та інформування в мережах мобільного зв'язку. Наукові й практичні результати даного розділу пропонуються для створення конкурентноспроможних технологій надання інтегрованих послуг при побудові перспективних цифрових мереж мобільного зв'язку.
Keywords: апріорна інформація; стрічково-діагональна регуляризація; оцінка максимальної правдоподібності; кореляційна матриця; адаптивний решітчастий фільтр; супутникова навігація; навігаційна задача; трьохвимірна карта місцевості; поверхня місцеположення; радіовипромінювання; джерела радіовипромінювання; ефективність розпізнавання; імітаційно-моделююча система; радіоелектронно-об’єктова обстановка; алгоритми розпізнавання; радіомоніторинг; радіоконтроль; інформаційний потік