Теоретичні підходи до визначення поняття «економічна безпека підприємства» - Полозова, Т. В.; Зінов’єва, І. А. (Аналітичний центр «Нова Економіка», 2019)
Світові інтеграційні процеси, що призводять до відкритості і взаємозалежності всього суспільства, своєрідність становлення ринкових стосунків в Україні, нестабільність політичної і економічної ситуації, широкі масштаби протиправних дій організованих злочинних груп у всіх сферах економіки, недосконалість законодавчої бази, постійний ризик – обставини, які є передумовами серйозного розгляду питання забезпечення економічної безпеки для кожного суб’єкта господарювання.
Keywords: економічна безпека підприємства; завдання економічної безпеки; мета економічної безпеки