Розробка макету робототехнічної колісної мобільної платформи - Чимбарьов, І. В. (My University, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – підвищення корисного навантаження мобільної платформи за рахунок розробки системи керування та макету мобільної робототехнічної платформи. Об’єкт проєктування – процес керування робототехнічною колісною мобільною платформою. Предмет розробки – методи програмного та апаратного забезпечення системи керування макетом мобільної платформи. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз існуючих мобільних платформ за типом їх рушія, програмним забезпеченням та технічними складовими. За результатами аналізу підібрано апаратні модулі та створено макет мобільної платформи з керуванням на радіоуправлінні. Створено програму керування мобільною платформою, яка, завдяки відкритості архітектури, дозволить в подальшому доповнювати макет та оснащувати його різними додатковими модулями. Проведено випробування мобільної платформи в умовах навантаженості та здійснено спроби транспортування вантажу по ділянкам з різним нахилом. Окрім цього розраховано швидкість руху та час заряду акумулятора, за результатами яких значення, отримані на практиці, підтвердились.
Keywords: колісна мобільна платформа; тип рушія; транспортування вантажу