Розроблення підсистеми оптимізації страхових заділів для системи керування приладобудівельним виробництвом - Філонич Д. В. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – процес оптимізації виробничих страхових заділів. Предмет дослідження – моделі та методи оптимізації страхових заділів. Мета кваліфікаційної роботи – розроблення засобу оптимізації страхових заділів в системі керування приладобудівельним виробництвом для забезпечення безперебійної роботи технологічних ліній. Методи дослідження – методи системного і логічного аналізу, математична статистика, імітаційне моделювання, планування експериментів, інтервальний аналіз. Запропоновано рішення актуальної науково-прикладної задачі розроблення засобу оптимізації страхових заділів в умовах неповної визначеності даних у системі керування приладобудівельним виробництвом. Запропоновано удосконалення методу на основі мінімізації наведених витрат шляхом використання інтервальних оцінок. Для остаточного вибору розміру страхових заділів запропоновано використати метод на основі імітаційного моделювання технологічного процесу. Програмна реалізація розробки здійснена з використанням мови програмування Java та пакету програм імітаційного моделювання GPSS WORLD. Результати кваліфікаційної роботи апробовані на 3-х міжнародних конференціях.
Keywords: оптимізація страхових заділів; приладобудування; керування приладобудівельним виробництвом; страховий заділ