Дослідження моделей темпоральних знань для виявлення шиллінг-атак користувачів в рекомендаційних системах - Гончаренко, Д. О. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження - рекомендаційні системи, специфічні моделі темпоральних знань та їх використання в детекції шиллінг-атак. Предмет дослідження - розробка, адаптація або вдосконалення підходів і алгоритмів для розпізнавання шиллінг-атак в структурі даних, які включають у себе часові аспекти, а також оцінка їх ефективності в реальних умовах рекомендаційних систем. Мета роботи - вивчення можливості використання моделей темпоральних знань для ефективного виявлення шиллінг-атак в рекомендаційних системах. Це передбачає розробку або вдосконалення алгоритмів розпізнавання шиллінг-атак на основі аналізу темпоральних даних, а також подальше тестування і оцінка ефективності цих методів в контексті реальних рекомендаційних систем. Методи дослідження: дослідження існуючих праць та документів стосовно шиллінг-атак, вивчення можливості використання моделей темпоральних знань для ефективного виявлення шиллінг-атак в рекомендаційних системах, розробка або вдосконалення алгоритмів розпізнавання шиллінг-атак на основі аналізу темпоральних даних. У результаті цього дослідження буде розробленим інструмент для виявлення шиллінг-атак, який буде ефективно знаходити потенційні атаки, шляхом використання датасетів, маючи необхідну вибірку даних.
Keywords: датасет; користувач; темпоральні знання; шиллінг атаки