Засоби та методи покращення якості цифрових зображень - Чеботарьова, І. Б.; Чеботарьов, Р. І.; Калиновський, К. Ю. (Українська академія друкарства, 2018)
Якість зображення розглядається як характеристика самого зображення і визначається його власними властивостями. Однак традиційні методи не придатні для повного аналізу і обробки графічної інформації. Вони не в змозі охопити нечіткість людського мислення і сприйняття. Тому для задач класифікації цифрових зображень щодо спотворень, аналізу зображень та поліпшення їх якості більш підійдуть нечіткі математичні методи.
Keywords: якість цифрових зображень; графічна інформація