Правове дослідження деяких аспектів використання земельних ділянок без оформлення правовстановлюючих документів - Мозальова, М. В. (Право, 2014)
Стаття присвячена виявленню підстав для нарахування збитків за фактичне використання земельних ділянок без оформлення правовстановлюючих документів відповідно до вимог законодавства. Досліджується можливість віднесення використання землі без правовстановлюючих документів до виду самовільного зайняття земельних ділянок. Проводиться аналіз підстав нарахування збитків за фактичне використання землі на базі судової практики. // The article is devoted to the detection of grounds for charging losses for the actual use of land plots without registration of legal documents in accordance with the requirements of the legislation. The possibility of attributing to the use of land without legal documents to the type of unauthorized occupation of land is investigated. An analysis of the grounds for charging losses for the actual use of land on the basis of judicial practice is carried out.
Keywords: відповідальність за використання земельних ділянок без оформлення прав на них; самовільне використання земельних ділянок; самочинне будівництво; відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам; responsibility for the use of land plots without registration of rights to them; the unauthorized use of land plots; self-accomplishing; compensation for losses to land owners and land users