Аналіз генератора псевдовипадкових послідовностей заснованого на багаторазовому гешуванні - Горбенко, Ю. І.; Хряпін, Д. Е. (ХНУРЭ, 2012)
Наводиться опис генератора псевдовипадкових послідовностей заснованого на багаторазовому гешуванні, визначеному в стандарті X9.98. Приводяться результати дослідження колізійних властивостей методу генерування. Продемонстровано доказ стійкості генератору проти атак різного виду та надаються рекомендації, щодо зміни конструкції генератора. Наводяться результати визначення швидкості генерації псевдовипадкових послідовностей. Надаються висновки, щодо використання методу генерування в системах захисту інформації. Analysis of a pseudorandom number generator based on multiple hashing is performed. The paper presents results of evaluating cryptographic resistance of a generator against various kinds of attacks, indications of sequence generation speed and their statistical properties.
Keywords: детермінований генератор випадкових послідовностей; гешування; статистичний портрет; швидкість генерування послідовностей; determined random sequence generator; hashing; statistical portrait; sequence generation speed