Дослідження методів якості розпізнавання мовлення - Дегтярьов, Д. А. (My University, 2019)
Метою роботи є аналіз сучасних інтерфейсів та фреймворків щодо застосування при розробці інтерфейсу перетворення мови у текст. Значущістю дипломної роботи можна вважати те, що на даний момент в комп’ютерних технологіях задачі розпізнавання та розуміння контексту мови є дуже актуальними, тому що це може полегшити спосіб спілкування між людиною та комп’ютером, ці технології використовуються в медичних і військових застосуваннях, системах безпеки, автоматизованих системах розпізнавання та ідентифікації тощо. Продовженням цієї роботи може бути реалізація програмного забезпечення з розширенням можливостей аналізу тексту, наприклад, реферування тексту, вилучення власних назв та дат, ввести поняття розмірностей, щоб програмне забезпечення не лише давало визначення, а також могло порівнювати предмети за різними характеристиками. Результати даної роботи можуть бути використані в подальшому для поглибленого аналізу і реалізації складнішого програмного забезпечення.
Keywords: розпізнавання мови; синтаксичний аналіз; лексичний аналіз; python; java