Моделювання порожнини носу і придаткової пазухи та експериментальна перевірка ефективності режимів переміщення промивної рідини за методом Проетца - Соколов, А. А.; Шушляпіна, Н. О.; Соколов, А. М. (ХНУВС, 2023)
Більш високу ефективність показав соленоїдний клапан, за рахунок меншої відстані ходу поршня. Це дозволило працювати пристрою з більшою робочою частотою. В ході експериментів, ми виявили в плив на ефективність роботи, час коли клапан відкритий має бути меншим ніж час коли клапан закритий.
Keywords: модель пазух; інфузійна система; інфузійна система