Використання Інтернету речей у телекомунікаціях - Фоменко, В. Д.; Сайківська, Л. Ф. (ФОП Вишемирський В. С., 2020)
Такі галузі бізнесу, як сільське господарство, роздрібна торгівля, комунальні послуги та інші, широко впроваджують рішення IoT для підвищення ефективності праці та безпеки їх співробітників на робочому місці. Поява IoT в телекомунікаційних компаніях покаже його потенціал для вдосконалення бізнес-процедур та отримання більшого доходу. Щоб скористатися цими новими можливостями, телекомунікаційні компанії повинні розробити інноваційні методи та програми для монетизації рішень IoT. IoT дозволяє телекомунікаційним компаніям ефективно та доступно керувати зміною моделей використання мережі, більш ефективно контролювати та планувати технічне обслуговування, оптимізувати пропускну здатність, а також покращити обслуговування клієнтів за рахунок скорочення відхилених викликів та часу очікування служби.
Keywords: IoT; інтернет речей; телекомунікації