Принцип стабільності в податковому законодавстві - Дмитрик, О. О.; Мазуренко, Д. О. (Право, 2018)
У статті розглянуто зміст принципу стабільності податкового законодавства, визначено проблемні моменти у реалізації принципу стабільності. На думку автора, деякі реформи податкового законодавства порушують принцип стабільності. Автор розглядає спірні питання на прикладі місцевих податків, а саме податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок. // The article considers the content of the principle of stability of tax legislation, identifies problematic issues in the implementation of the principle of stability. According to the author, some reforms of tax legislation violate the principle of stability. The author considers controversial issues on the example of local taxes, namely the tax on real estate other than land, transport tax.
Keywords: принцип стабільності податкового законодавства; правова визначеність; законні очікування; податок на нерухоме майно; відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; місцеві податки; principle of stability of tax legislation; legal certainty; legal expectations; real estate tax; other than land; transport tax; local taxes