Ефективність як стратегічна складова стабільного політичного управління в Україні - Авксентьєва, Т. Г. (Харк. нац. ун-ту ім. В. Н. Каразіна, 2008)
У статті розглядаються питання ефективності управління сучасного українського суспільства, формування засад суспільного синтезу. Пропонується диференціювати дві загальні стратегії стабільності: тотальну і ліберальну (конкурентну), відмінність якісного змісту яких полягає у різних підходах до вирішення соціальних конфліктів.
Keywords: стратегія стабільності; ефективність управління