Алгоритми маршрутизації в анонімних мережах - Чепурна, І. С. (My University, 2025)
Актуальність застосування анонімних комп'ютерних мереж при передачі даних через глобальні комп'ютерні мережі, на кшталт, мережі Інтернет, обумовлена зростаючим попитом на рішення, які гарантують високий рівень захисту даних та забезпечують цілісність інформації, особливо на тлі зростання загроз і ризиків витоку комерційних даних. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження основних алгоритмів маршрутизації в анонімних комп'ютерних мережах з метою розробки рекомендацій щодо їх застосування при передачі даних з мінімальними затримками. В кваліфікаційній роботі розглянуто основні алгоритми маршрутизації, які базуються на використанні статичних, динамічних та гібридних методів маршрутизації, та які можуть бути застосовані для передачі даних у анонімних мережах, як різновиді оверлейних комп’ютерних мереж. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено порівняльний аналіз деяких алгоритмів маршрутизації, з огляду їх швидкодії при побудові маршрутів передачі даних в анонімних мережах. Показано, що досяжність високого рівня анонімності можливе шляхом використанням технологій багатошарового шифрування даних. Це можливе за рахунок комбінацій існуючих технологій віртуалізації побудови динамічних вузлів анонімної мережі, основних принципів функціонування оверлейних мереж та сучасних підходів у створенні прикордонних вузлів для синергії традиційних та оверлейних мереж.
Routing Algorithms for Anonymous Networks
Keywords: анонімна мережа; оверлейна мережа; VPN; маршрутизація