Дослідження методів прийняття рішень в умовах невизначеності та багатокритеріальності - Радченко, В. Ю. (My University, 2019)
В роботі виконано огляд методів прийняття рішень в умовах невизначеності та багатокритеріальності, методи підтримки прийняття рішень їх функціоналу, критеріїв побудови. Проаналізовано чинні системи підтримки прийняття рішень. В ході виконання роботи запропоновано метод для аналізу та управління ризиками в НС, який забезпечує раціональний логічний висновок і дозволяє отримати управлінські рішення за рахунок виділення квантів знань з прецедентної бази мікроситуацій, які на відміну від існуючих зменшує ризики прийнятих рішень при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій з мінімальними витратами.
Keywords: прийняття рішень; багатокритеріальність