Впровадження моделі управління якістю Six Sigma для підвищення ефективності бізнес-процесів - Костиркін, М. С. (My University, 2025)
Метою магістерської роботи є розробка заходів щодо вдосконалення технологічного процесу виробництва автомобільного глушника за допомогою впровадження моделі управління якістю «Шість сигм». В ході дослідження було проведено аналіз теоретичних особливостей управління якістю технологічних процесів у виробничій галузі, проведено аналіз діяльності підприємства міжнародна компанія Forvia, його системи управління якістю, а також технологічного процесу виробництва глушників. В якості удосконалювального заходу пропонується впровадження методології «Шість сигм» в процес виробництва основного глушника. За результатами дослідження були надані рекомендації та запропоновані конкретні механізми вдосконалення системи управління якістю. Теоретична і практична значимість роботи визначається актуальністю розглянутих положень в дослідженні, а також можливістю подальшого застосування запропонованих заходів в діяльності компанія Forvia, а також інших підприємств виробничої галузі.
Keywords: система управління якістю; основний глушник; автомобільний глушник