Аналіз рейтингових позицій страхових компаній на міжнародному ринку - Полозова, Т. В. (КНЕУ, 2019)
Розвиток світового ринку страхування прямо залежить від актуальних економічних тенденцій у світовій економіці. Сучасний стан розвитку економіки України супроводжується низкою факторів, що негативно впливають на економічну активність суб’єктів господарювання на ринку (геополітичні події, фінансова нестабільність, недосконалість законодавчої бази). При цьому прискорення темпів євроінтеграційних процесів обумовлює необхідність забезпечення конкурентоспроможності страхових компаній на національному та міжнародному ринках. У таких умовах актуальним є питання аналізу рейтингових позицій страхових компаній, що є індикатором рівня їх конкурентоспроможності.
Keywords: рейтингові позиції; аналіз рейтингових позицій; страхова компанія; страховий ринок; міжнародний рейтинг страхових компаній