Євроінтеграційні впливи на безпекові питання інноваційного процесу - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
Дослідження присвячено основним засадам визначення євроінтеграційних впливів на безпекові питання інноваційного процесу. Розглянуто підходи ЄК до нових ініціатив сприяння розвитку науково-інноваційної співпраці ЄС з Україною. Проаналізовані підходи ЄК мають вплив на безпекові питання і пов’язані із промисловою політикою. Останні тенденції з розвитку безпекової індустрії зумовлені змінами в пріоритетах щодо випуску пристроїв і формування нової промислової політики ЄС. Використання синергії між технологіями безпеки та захисту цивільного та оборонного сектора є актуалізованими для вивчення досвіду ЄС Україною під час воєнного стану. The study is devoted to the basic principles of determining the impact of European integration on security issues of the innovation process. The approaches of the EC to new initiatives to promote the development of scientific and innovative cooperation between the EU and Ukraine were considered. The analyzed EC approaches have an impact on security issues and are related to industrial policy. The latest trends in the development of the security industry are due to changes in priorities regarding the release of devices and the formation of a new industrial policy of the EU. The use of synergies between security and defense technologies of the civil and defense sectors is relevant to the study of the EU experience of Ukraine during martial law.
Keywords: промислова політика; ЄС; industrial policy; EU