Разработка онтологии подсистемы оперативного контроля текущей успеваемости студентов - Керносов, М. А.; Федоренко, О. А. (My University, 2014)
Розроблено онтологію предметної області для електронного журналу обліку поточної успішності студентів ВНЗ. Значну увагу приділено моделюванню та налаштуванню характеристик електронного журналу як структури даних, яка змінює свій стан протягом часу, що забезпечує цілодобове функціонування розробленої підсистеми в реальному масштабі часу. Розроблена з використанням СУБД Oracle Database та фреймворку Oracle Application Express підсистема "Електронний журнал" впроваджена в промислову експлуатацію в Харківському національному університеті радіоелектроніки і доступна за адресом http://cist.kture.kharkov.ua (вкладка "Журнал"). A domain ontology for electronic registry of current academic performance of students of the university was developed. Considerable attention is paid to modeling and tuning of the electronic journal as a data structure that changes its state during the time. That provides round the clock operation of the subsystem in real time. Using the Oracle Database and Oracle Application Express framework subsystem "Electronic Journal" was developed and put into operation at the Kharkov National University of Radio Electronics. It is available at http://cist.kture.kharkov.ua (tab "Journal").
Keywords: электронный журнал; текущая успеваемость студентов; оперативный анализ данных; онтология