Дослідження методів розпізнавання арабських символів за допомогою згорткових нейронних мереж - Помазан, В. В. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є набір арабських символів для розпізнавання. Метою дослідження є вивчення особливостей різних методів згорткових нейронних мереж на прикладі задачі розпізнавання рукописних арабських символів. Для досягнення цієї мети використовуються методи машинного навчання, зокрема згорткові нейронні мережі, а також методи обробки зображень і аналізу даних. У результаті дослідження здійснена програмна методі розпізнавання арабських символів за допомогою згорткових нейронних мереж.
Keywords: розпізнавання символів; згорткова нейронна мережа; машинне навчання; обробка зображень; ефективність розпізнавання; арабські символи