Аналіз перемикачів оптоволоконного сигналу - Пащенко, А. В. (ХНУРЕ, 2020)
У галузі зв'язку найбільш перспективним напрямком науково-технічного прогресу є освоєння оптичного діапазону хвиль. Крім різкого збільшення обсягу інформації, що передається по одному каналу зв'язку і підвищення її перешкодозахищеності, перехід в оптичний діапазон забезпечить меншу енергоємність систем і економію дорогих матеріалів.
Keywords: оптичні перемикачі; комутатор; оптоволоконні сигнали